Care4MOVE ● MUMC+ ● Artrose Kliniek Maastricht

Artrose Kliniek Maastricht

Artrose is een aandoening van de gewrichten, in de volksmond ook wel slijtage genoemd. Deze slijtage kan in een of meer gewrichten voorkomen en ontstaat door meerdere " deels nog onbekende " factoren. Het is onder ouderen de meest voorkomende aandoening van het bewegingsapparaat.

Het goede nieuws is dat patiŽnten er oud mee kunt worden. Het slechte is dat artrose nog niet te genezen is en veel pijn met zich meebrengt. Onderzoek wijst uit dat uitleg, begeleiding, bewegingsadviezen en controle van overgewicht het 'slijtageproces' kunnen vertragen en mogelijk zelfs stabiliseren. Bovendien kunnen mensen beter met de aandoening omgaan als ze in een vroeg stadium begeleiding krijgen.

De Artrose Kliniek Maastricht (AKM) biedt begeleiding en behandeling voor patiŽnten met een milde vorm van artrose. Het resultaat: het aantal gewrichtsvervangende operaties neemt af. Maar de begeleiding is er ook voor patiŽnten met een ernstige vorm van artrose, die in aanmerking komen voor een gewrichtsprothese. Daarnaast verricht de AKM onderzoek om de oorzaken verder te ontrafelen en nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.