Care4MOVE ● MMC Sportmax

SportMax

SportMax is de afdeling sportgeneeskunde van Maxima Medisch Centrum (MMC), met locaties in Eindhoven en Veldhoven. SportMax heeft veel expertise in huis op het gebied van duursport en richt zich voornamelijk op blessurebehandeling, sportmedische keuringen, inspanningsdiagnostiek, biomechanica in de sport en revalidatie van chronisch zieken.

Ook onderzoek neemt een belangrijk plaats in. Onderwerpen van onderzoek zijn de meer complexe blessures en inspanningsdiagnostiek.

Een voorbeeld van een recent onderzoek is het inspanningsgebonden compartimentsyndroom. Dit is een aandoening waarbij de druk in spiercompartimenten te groot wordt als gevolg van training. Ook wordt er onderzoek verricht bij topsporters. Zo is SportMax bezig met een langlopend prospectief onderzoek naar vaatproblemen bij wielrenners.

Daarnaast wordt de laatste jaren onderzoek verricht naar chronische ziekten. Dat leidde tot een aantal promoties op het gebied van diabetes (2007), oncologie (2009), hartfalen (2009) en COPD (2010).