MOVE@Campus

MOVE@Campus

De Maastricht Health Campus biedt een uitdagende omgeving waar onderzoek vertaald wordt naar praktische toepassingen. De mens vormt hier de maat voor het ontwikkelen en vooral het toepassen van nieuwe inzichten in gezondheid en ziekte. In deze functie als schakel tussen onderzoek en onderwijs en de (al dan niet gezonde) mens, wil de Health Campus bovendien een inspirerende ontmoetingsplaats zijn voor wetenschappers en ondernemers.

Een dragende pijler van de campus is het Personalized Lifestyle Centre (PLC). Dit wordt een centrum van kennisimplementatie voor nieuwe activiteiten op het gebied van personalized lifestyle. Klinische en wetenschappelijk bevindingen wat betreft sport, bewegen, voeding en gezondheid vormen de grondslag voor implementatie op maat in de zorgpraktijk. In de toepassing vindt immers de toetsing plaats.

Het PLC vormt zo de as waar het netwerk om draait, de plaats waar kruisbestuiving en samenwerking plaatsvindt. De visie en strategie van MUMC Move sluiten naadloos aan bij het motto: gezond zijn, gezond blijven en gezond worden.

Binnen het PLC is een belangrijke rol weggelegd zijn voor het Move-Lab. Dit fysieke laboratorium is de verbindende faciliteit tussen patiënt, onderzoeker, student en zorgverlener.